Το Ποντίκι που βρυχάται με ρεμπέτικα

Home/Uncategorized/Το Ποντίκι που βρυχάται με ρεμπέτικα

Το Ποντίκι που βρυχάται με ρεμπέτικα

11 (1)

Αν τύχει και περάσεις σαββατόβραδο, από το νούμερο 9 της οδού Επτανήσου στην Κυψέλη, το αυτί σου θα πιάσει μια ζωηρή, λαϊκή μουσική. Επάνω, σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό βρίσκεται το Ποντίκι, το μουσικό μεζεδοπωλείο- ορόσημο στη διασκέδαση της περιoχής τα τελευταία 30 χρόνια. «Το Ποντίκι ξεκίνησε το 1984 σαν μια νεανική τρέλα. Εκείνη την εποχή, η πολιτικοποιημένη νεολαία ξεπερνούσε τις μπουάτ και άρχιζε να ανακαλύπτει το ρεμπέτικο. Η περιοχή των Εξαρχείων και της Κυψέλης ήταν τότε το καλό κέντρο της Αθήνας, πρωτοστατούσαν στη διασκέδαση και η Φωκίωνος Νέγρη είχε πολλά μπαρ και καφέ, είχε κοσμικότητα.Το σπίτι ήταν ένα νεοκλασικό του μεσοπολέμου και ανήκε σε μια αστική οικογένεια εμπόρων. Έχουν φιλοξενηθεί μεγάλες προσωπικότητες, μεταξύ αυτών και ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας. Εγώ συναντήθηκα με τον ιδιοκτήτη, του άρεσε η ιδέα που είχα, μου το νοίκιασε και σιγά σιγά εξελίχθηκε σε αυτό που είναι. Οπότε όλο αυτό ξεκίνησε από μια ανάγκη δημιουργίας ενός μουσικού στεκιού», λέει ο Θοδωρής Κατσιάμπουλας, ιδρυτής της επιχείρησης.

19 (1)
2 (1)

 

18

Ο χώρος περιποιημένος, ζεστός και φιλόξενος περιλαμβάνει μακρόστενα τραπέζια και μεγάλη πίστα για χορό, μπροστά από τους μουσικούς. Σύντομα το μαγαζί γεμίζει με ζωηρό φοιτητόκοσμο και το γλέντι αρχίζει. «Το κοινό μας είναι κυρίως νεολαία, φοιτητές, αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες είναι ευπρόσδεκτες. Είμαστε ανοιχτά Παρασκευή και Σάββατο βράδυ με το σταθερό μας πρόγραμμα που μπορεί να πάει μέχρι τις 5 το πρωί και κάποιες Κυριακές μεσημέρι. Επίσης, πολλές Πέμπτες φιλοξενούμε κάποια σχήματα που δεν είναι σταθερά, όπως και άλλες ημέρες της εβδομάδας αν προκύψει κάποια εκδήλωση.  Γενικά είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, έχουμε φιλοξενήσει διάφορα projects και αφιερώματα. Μουσικά, μέσα στο πρόγραμμα αφιερώνεται τουλάχιστον μισή ώρα στην παραδοσιακή μουσική, ηπειρώτικα, θρακιώτικα, νησιώτικα, ένα μουσικό πέρασμα στην παράδοση της Ελλάδας, που βρίσκει μεγάλη αποδοχή».

6 (1)
12 (1)
5

Δίνοντας προτεραιότητα στο κομμάτι της διασκέδασης, ο ιδιοκτήτης μας εξηγεί το βάρος που δίνεται στην επιλογή της μουσικής. «Παίζουμε λαϊκά, ρεμπέτικα, παραδοσιακά, ό,τι έχει ενδιαφέρον σε μουσικότητα και στίχο. Δεν απορρίπτουμε τίποτα, δε σνομπάρουμε τίποτα, αρκεί να παίζεται καλά και να ταιριάζει στη ροή του προγράμματος.Τώρα για κάποιες Κυριακές φιλοξενούμε ένα μεσημεριανό μουσικό γλέντι με έμφαση στην παράδοση και αγαπημένα λαϊκά τραγούδια. Παίζουμε ό,τι έχει ενδιαφέρον, δε σημαίνει ότι έχουμε κολλήσει στο ρεμπέτικο. Σημείο αναφοράς του κάθε προγράμματος είναι η διασκέδαση, ο χορός, η εκτόνωση, να έρθει ο κόσμος να περάσει καλά με χαμηλές τιμές. Και αυτό γίνεται πάντα στο Ποντίκι».

7 (2)
9 (1)
17

 

Εκτός όμως από το μουσικό κομμάτι,το Ποντίκι δεν θα σε αφήσει με άδειο στομάχι. Το μενού δεν έχει την ποικιλία μιας ταβέρνας, αλλά μπορεί κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε κρεατικά, σαγανάκια, σαλάτες και άλλες ενδιαφέρουσες γεύσεις σε καλές τιμές. «Όλα είναι φρέσκα και ετοιμάζονται εκείνη την ώρα στην κουζίνα μας. Το hit μας είναι «Το πιάτο του πασά», ένα mix grill κρεατικών με κοτόπουλο, μπριζολάκια, μπιφτέκια, λουκάνικο, πατάτες πίτες κτλ, το οποίο προσφέρουμε μία φιάλη κρασί κατ’ άτομο με 15 ευρώ. Όσον αφορά τα κρασιά, έχουμε σταματήσει να συνεργαζόμαστε με τις μεγάλες εταιρείες και προωθούμε μικρούς παραγωγούς που έχουν καλύτερης ποιότητας κρασί, χωρίς χημικές επεξεργασίες».

3 (2)
4

Αφήνεις το Ποντίκι, σιγοτραγουδώντας, με μια αίσθηση πληρότητας και καλοπέρασης. «Το Ποντίκι δεν είναι ούτε μπουζουξίδικο, όυτε ρεμπετάδικο, έχει δικό του χαρακτήρα. Παίζει ελληνική λαϊκή μουσική και ο κόσμος διασκεδάζει με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Με τόσα χρόνια μουσική, ακόμα και οι τοίχοι βγάζουν νότες».

Ποντίκι, Επτανήσου 9, Πεδίον Άρεως. τηλ. 210 8232971, 210 8226995

2017-04-25T22:22:46+00:00
Translate »